Az óvoda

Az Angyalkert Magán Óvoda 2,5 éves kortól iskolaköteles korig nyújt magas színvonalú óvodai ellátást biztonságos és családias, belvárosi környezetben. Az óvodában párhuzamos angol és anyanyelvi nevelés folyik tapasztalt angol anyanyelvű tanárral, aki az  óvodapedagógussal együttműködve adja át a gyermekeknek az angol nyelv ismeretét, szeretetét és játékosan bevezetik a gyermekeket az angolszász kultúrába.

Az Angyalkert Magán Óvoda egy családi vállalkozás, amely Kecskemét belvárosában egy csendes kis utcában található. A gyönyörűen felújított és modernizált elegáns polgárház minden kényelmi elvárásnak megfelel, valamint átlagon felüli biztonsági rendszerrel rendelkezik(kizárólag egyedi chipkártyával történő belépési lehetőség a szülők és gyermekek számára). A tágas, nagy ablakokkal felszerelt csoportszobák ( 55 m2) helyet biztosítanak mind a gondtalan szabad játéknak, mind a közös tevékenységnek. Az igényes belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező berendezést a minden igényt kielégítő játékok, könyvek, játszószőnyeg, babakonyha és készségfejlesztő eszközök adják, míg a meleg színek varázsa, valamint a mesesarok az otthonosság hangulatát és biztonságát idézik.

Az óvodához tartozik egy tágas tornaterem (70 m2), amely kiváló minőségű, ergonómikus és biztonságos, gyermekbarát felszerelésével biztosítja a teret a gyermekek mindennapos mozgásához, mozgásszervi fejlesztéséhez.

Jól felszerelt, részben füvesített, részben gumitéglával burkolt belső udvarral rendelkezünk, ahol homokozó, mászóka, babaház biztosítja a gyermekek számára a változatos szabadtéri tevékenységet, mely kiválóan alkalmas a szabad levegőn való futkározáshoz, a szervezett mozgásfejlesztéshez.

Szolgáltatásaink:

Angol nyelv

Angol nyelvtanár kizárólag angol nyelven, az óvodapedagógusok angol és magyar nyelven párhuzamosan  vesznek részt  a projekthez kapcsolódó tudástartalommal a  mindennapi tevékenységekben- gondozás, játék, tanulás, munka.

Helyszín: Csoportszobák

Időintervallum: 

-Angol tanár: 20-40 perc heti 3 alkalom

-Óvodapedagógus: 8-17 óráig az óvodai élet teljes folyamatában

Ajánlott korcsoport: 2,5-7 év

Modern Tánc

A Dance For Art táncpedagógusa heti egy alkalommal foglalkozik a gyerekekkel

Helyszín: Angyalkert Óvoda tornaterme

Időintervallum:45 perc

Ajánlott korcsoport:4- 5-6 év.

Úszás

Évi 15 alkalommal kettős bontásban tavasszal és ősszel járnak a gyermekek úszni

Helyszín: Református Iskola uszodája

Időintervallum: 1 óra

Ajánlott korcsoport: 5-6-7 év

Cooking

Heti egy alkalommal ételkészítés a gyermekekkel kizárólag angol nyelven: gyümölcssaláta, zöldségsaláta, sütemények készítése.

Helyszín: Csoportszobák

Időintervallum:20-40 perc heti 1 alkalom

Ajánlott korcsoport: 2,5-7 év

Sószoba

28 nm helyiségben sóhomokozó és két sófal biztosítja a gyermekek számára a tisztító sós levegőt, miközben játszanak, homokoznak,  mesét hallgatnak.

Időintervallum: alkalomszerűen a gyermekek szükségletei szerint, akár heti több alakalommal

Ajánlott korcsoport: 2,5-7 év

Óvodánkra jellemző a nyitottság, nyilvánosság a család és az óvoda együttműködése, amely kölcsönös bizalomra, segítségnyújtásra, az egyén védelmét szolgáló titoktartásra és korrekt partneri viszonyra épül, a kompetencia határok tiszteletben tartása mellett.

 A gyermeki jogok figyelembevételével, a gyermek mindenekfelett álló érdekét szem előtt tartva legfőbb sajátosságunk, hogy programkínálatunk sokrétűségét a mindennapokba beépítve biztosítjuk, melynek keretét lehetőség szerint a homogén életkorú csoportszervezés adja. Nevelési programunk legfőbb eszköze az elmélyült, szabad játék, amely egyben a személyes élmények, tapasztalatok, és tevékenységek útján történő, tudatosan szervezett tanulási folyamat színtere is, mellyel az élethosszig tartó tanulást alapozzuk meg, az egyéni sajátosságokra, érési ütemre és szükségletekre alapozva.